Velkommen til

Mit billede
Kastrup, KBH, Denmark
Jeg er først og fremmest madentusiast, med en forkærlighed for at eksperimentere i køkkenet, herudover er jeg madskribent, foodstylist og kagenørd.

fredag den 7. december 2012

Kanelklejner

For mig er klejner en af de julekager der skal laves hver jul, her er en opskrift med et lille tvist. Det er vigtigt, at klejnedejen ikke er fyldt med overskydende mel, da det branker under stegningen. Rul evt. dejen ud mellem to stykker bagepapir, i stedet for på et meldrysset bord, eller børst det overskydende mel af med en bagepensel inden klejnerne vrides.
Foto: Jette Vesterager

(40 stk.)
1 æg
60 g sukker
1 tsk. revet, usprøjtet citronskal
75 g smør
¼ tsk. hjortetaksalt
1 tsk. kanel
250 g mel
2 spsk. fløde
Palmin til kogning
2 tsk. kanel
1 spsk. sukker

Rør æg og sukker med citronskal. Bland det blødgjorte smør i massen og rør, til dejen bliver sej. Bland mel, hjortetaksalt og kanel i dejen og ælt det i sammen med fløden. Lad dejen hvile koldt i 1 time. Rul dejen ud i ca. 5 mm tykkelse og skær dejen ud i firkanter på 4 x 8 cm. Skær et snit i hver firkant og vrid klejnerne ved at trække den ene ende af kagen halvvejs igennem snittet. Varm palminen i en gryde. Palminen har den rette temperatur, når den syder omkring træenden af en tændstik. Kog klejnerne i palminen, til de er gyldne, og lad dem køle af på et stykke fedtsugende papir. Drys klejnerne med en blanding af kanel og sukker og server.
Se flere opskrifter her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...