Velkommen til

Mit billede
Kastrup, KBH, Denmark
Jeg er først og fremmest madentusiast, med en forkærlighed for at eksperimentere i køkkenet, herudover er jeg madskribent, foodstylist og kagenørd.

søndag den 16. december 2012

En tøset fødselsdagskage

Kagen bestod af chokoladekage bunde lagt sammen med en mousse af hindbær, jordbær og lime og smurt op med en kakaosmørcreme.

Chokoladekage bunde:
6 æg
320 g sukker
240 g mel
240 g kartoffelmel
6 tsk. bagepulver
3 dl kogende vand
60 g kakao

100 g hakket chokolade
Pisk æg  med sukker og bland mel, kartoffelmel, kakao, bagepulver og chokolade i. Pisk det kogende vand i og hæld dejen i to smurte forme på (en 18 cm form og en 26 cm form). Bag kagerne i 30 min. ved 180 grader, lad dem afkøle og flæk dem i hver tre bunde.


Bærmousse:
150 g hindbær
150 g jordbær
150 g sukker

1 lime
5 dl piskefløde
Udblød husblasen i koldt vand og blend bærrene med sukker, limeskal og saft. Pisk fløden til skum og smelt husblasen. Pisk husblasen i bærrene og vend fløden i. Kom moussen mellem bundene og stil kagerne på køl til de har sat sig

Kakao-
smørcreme:
3 spsk. kakao
300 g blødt smør
300 g flormelis
2 pasteuriseret æggeblommer
Pisk kakao, smør og flormelis til smørcremen bliver let og luftig. Smør kagerne op med smørcremen så sider og top er helt dækket af et glat lag smørcreme. 


Overtræk kagerne med et tyndt udrullet lag af hvid sugarpaste/fondant. Farv en lille del af sugarpasten med rød pastafarve og rul det tyndt ud. Udstik forskellige blomster og sæt dem på kagerne med tyllose rørt ud i vand.

Royal Icing
1 bg. pasteuriseret æggehvider
1 tsk. citronsaft
175 g flormelis
rød pastafarve
Pisk hviderne stive med citronsaften og pisk flormelisen i lidt efter lidt. Rør pastafarve i til den ønskede farve opnåes og kom icingingen i en sprøjtepose. Dekorer kagen med et mønster af icing prikker og en smal bord i bunden for en enkel afslutning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...