Citronknuder


2 dl mælk
50 g gær
150 g blødt smør
2 æg
½ tsk. stødt kardemomme
2 spsk. sukker
550 g hvedemel
Remonce100 g blødt smør
80 g sukker
2 spsk. lemon curd
1 spsk. revet, usprøjtet citronskal
50 g hakket chokolade
PenslingÆg
1 spsk. perlesukker
2 spsk. hakkede mandler

Rør gæren ud i mælken og rør smør, æg, kardemomme og sukker i. Tilsæt mel, ælt dejen sammen og lad den hæve et lunt sted i 1 time. Rør smør, sukker, lemon curd og citronskal godt sammen. Rul dejen ud i en firkant i ca. 3 mm’s tykkelse. Smør remoncen ud på dejen, drys med chokolade og fold 1/3 af dejen ind over den midterste tredjedel. Fold den sidste tredjedel over, så dejen udgør en rektangel i tre lag og skær den ud i 2 cm tykke strimler. Tag fat i den ene ende af hver strimmel med tommel og pegefinger, sno den et par gange og vikl den to gange rundt om fingrene og træk den frie ende igennem, så der dannes en knude. Læg knuderne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve under et rent klæde i 20 min. Pensl med æg, drys med perlesukker og hakkede mandler og bag knuderne ved 200° i 20 min.

Tip: Du kan finde en
opskrift på lemon curd her eller købe den færdig i delikatesse­forretninger

Kommentarer