Napoleonshatte

Klassiske napoleonshatte - som vi kender dem fra bageren
Foto: Carina Krüger
(15 stk.)
125 g hvedemel
75 g flormelis
100 g koldt smør
1 æggeblomme
1 tsk. koldt vand
160 g ren, rå marcipan
100 g mørk chokolade

Bland mel og flormelis, hak smørret i, tilsæt æggeblomme og vand og saml dejen. Stil dejen koldt i 30 min. Rul dejen ud i 3 mm tykkelse og udstik 7 cm runde kager med en dejudstikker eller et glas. Tril 3 cm store marcipankugler og læg en på hver kage. Saml med 3 fingre dejen om marcipankuglen og sæt kagerne på en plade med bagepapir. Bag kagerne ved 200° i 10 min. og lad dem køle af. Smelt chokoladen over vandbad, dyp bunden i chokolade og sæt dem køligt, til chokoladen har sat sig.
Se flere opskrifter her

Kommentarer