Velkommen til

Mit billede
Kastrup, KBH, Denmark
Jeg er først og fremmest madentusiast, med en forkærlighed for at eksperimentere i køkkenet, herudover er jeg madskribent, foodstylist og kagenørd.

lørdag den 13. oktober 2012

Slikkepinde

Sukkermassen er meget varm og klistret, når den lige er kommet af blusset, og der skal derfor altid være en voksen med, når der laves bolsjer eller slikkepinde.


Foto: Carina Krüger
1 dl vand
450 g sukker
125 g glukose
1 tsk. citronsyre
30 dråber æblearoma
½ spsk. solsikkeolie
15 dråber bladgrøn levnedsmiddelfarve
15 dråber rødbede
levnedsmiddelfarve
10 træpinde

Redskaber
1 silikonemåtte
2 store, flade plasticdejskrabere
1 køkkensaks
1 termometer (til mindst 170°)

Kom vand, sukker og glukose i gryden og sæt den på fuld varme med låg. Smør silikonemåtten, dejskraberne og saksen med ganske lidt olie. Tag låget af gryden, når alt sukkeret er smeltet, og sæt termometeret i gryden. Kog sukkermassen, til den er nøjagtigt 162° og hæld den ud på silikonemåtten eller en oliesmurt marmorplade. Tilsæt citronsyre og aroma og ælt bolchemassen igennem med to plasticdejskrabere, brug gummihandsker, da bolchemassen er meget varm. Del massen i to og farv den ene halvdel med den grønne farve og den anden halvdel med rødbedefarven. Del bolchemasserne i mindre stykker og form dem efter fantasien. Sæt en pind i hver og lad dem afkøle på silikonemåtten.
TIP
For bedre at kunne håndtere den varme bolsjemasse er det godt med en stofhandske under gummihandsken. En ny og ubrugt havehandske kan sagtens bruges.

Se flere opskrifter her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...