Velkommen til

Mit billede
Kastrup, KBH, Denmark
Jeg er først og fremmest madentusiast, med en forkærlighed for at eksperimentere i køkkenet, herudover er jeg madskribent, foodstylist og kagenørd.

mandag den 15. oktober 2012

Rustne søm


1 dl vand
450 g sukker
125 g druesukker (glukose)
2½ spsk. salmiaksalt
2 ml sort slikfarve
1 ml anisolie eller stjerneanisolie
½ dl lakridspulver
Lidt solsikkeolie

Redskaber
1 silikonemåtte
2 store, flade plasticdejskrabere
1 køkkensaks
1 termometer (til mindst 170°)
Evt. træpinde til slikkepinde
Kom vand, sukker og druesukker i gryden og sæt den på fuld varme med låg. Smør silikonemåtten, dejskraberne og saksen med ganske lidt olie og kom lakridspulveret i en bradepande. Tag låget af gryden, når alt sukkeret er smeltet, og sæt termometeret i gryden. Kog sukkermassen, til den er nøjagtigt 162° og hæld den ud på silikonemåtten eller en oliesmurt marmorplade. Tilsæt salmiaksalt og anisolie og ælt bolchemassen igennem med to plasticdejskrabere (brug gummihandsker, da bolchemassen er meget varm). Tilsæt farve og ælt videre, til massen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne (med handsker på). Tril massen til fingertykke stænger og klip dem i 10 cm stykker ned i bradepanden med lakridspulver. Ryst bradepanden, så lakridspulveret fordeler sig jævnt, og lad dem afkøle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...