Kanelstang

En god følgesvend til eftermiddagskaffen           
Foto: Carina Krüger
25 g gær
1 dl mælk
1 spsk. sukker
1 knsp. salt
1 tsk. kardemomme
1 æg
200 g hvedemel

Vaniljecreme
1 æggeblomme
1 spsk. sukker
½ spsk. majsstivelse
1½ dl sødmælk
½ vaniljestang

Remonce
100 g blødt smør
100 g brun farin
2 spsk. kanel
Æg til pensling
2 spsk. hakkede
hasselnødder
Rør gæren ud i mælken og tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg. Rør melet i og ælt til en smidig dej. Lad den hæve under et klæde i 40 min. Rør æggeblommer, sukker, vaniljekorn og majsstivelse sammen, tilsæt mælken og varm op under omrøring. Stil cremen på køl. Rør smør, farin og kanel sammen til en ensartet remonce. Rul dejen ud til en firkant på 25 x 35 cm, smør remoncen på dejen og læg cremen som en pølse langs den ene kant. Rul dejen sammen som en roulade med cremen i midten og læg den på en plade beklædt med bagepapir. Klip skrå snit halvvejs ned i rouladen med 2 cm mellemrum og tryk dem skiftevis til hver side. Lad stangen hæve i endnu 40 min., pensl med æg og drys med nødder. Bag kanelstangen ved 200° i 20 min. og server.
Se mere her

Kommentarer

Send en kommentar