Velkommen til

Mit billede
Kastrup, KBH, Denmark
Jeg er først og fremmest madentusiast, med en forkærlighed for at eksperimentere i køkkenet, herudover er jeg madskribent, foodstylist og kagenørd.

fredag den 19. oktober 2012

Forloren skildpadde

Forloren skildpadde er en ret, som de fleste fra den yngre mennesker kun kender som færdigret.
Mange vælger retten fra, fordi den består af mange forskellige smådele, der skal tilberedes hver for sig. I bund og grund behøver det ikke at være så omfattende en proces, man kan eksempelvis vælge, at købe en færdig fiskefars til fiskefrikadellerne.
- Kødbollerne kan tilberedes på forhånd, samtidig med at man steger frikadeller og fryser ned, til de skal bruges. Alt i alt er det efter min overbevisning en ret, hvis smag langt overskygger tilberedningstiden.
Foto: Jette Vesterager
           
750 g kalvekød med ben (bov eller bryst)
7,5 dl vand
2 gulerødder
1 porre
1 spsk. salt
5 peberkorn
2 spsk. mel
5 dl vand
Salt og peber
1 dl sherry
2 spsk. tomatpure
Kulør
Kødboller
300 g hakket kalv og flæsk
1 æg
2 spsk. mel
½ dl mælk
Salt og peber
1 spsk. revet løg

Fiskefrikadeller
200 g hakket torsk
1 æggeblomme
1 spsk. mel
Salt og peber
½ dl mælk
Smør til stegning

Kom kødet i en gryde med vandet, kog op og skum af. Tilsæt stykker af gulerødder og porre samt salt og peberkorn og lad kødet koge i 2 timer, til det er mørt. Rør imens farsen til henholdsvis kød- og fiskeboller. Form kød- og fiskeboller med en teske og steg dem på hver sin pande i lidt smør. Tag kalvekødet op, lad det køle lidt og skær det i tern. Blend kogevandet med grønsager og jævn det med melet rystet ud i lidt vand. Tilsæt kalvekødet, sherry, tomatpure og evt. kulør og smag til med salt og peber. Tilsæt kød- og fiskeboller og varm godt igennem. Server med brød og halve el. kvarte smilende æg.


Se flere opskrifter her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...