Tomatsuppe med croutoner

En let og lækker suppe
Foto: Carina Krüger


2 gulerødder
1 kg tomater
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. smør
5 dl bouillon
2 tsk. salt
Tabasco
4 skiver hvedebrød
1 spsk. olie
1 tsk. salt
1 fed presset hvidløg
1 dl hakket persille

Skræl gulerødderne og skær dem og tomaterne i mindre stykker. Pil og hak løg og hvidløg og svits dem i smørret. Tilsæt gulerod, tomat, bouillon og salt og lad det koge under låg i 15 min. Skær brødet i tern og rist dem i olien sammen med hvidløg og salt. Lad de sprøde brødtern køle af på et stykke køkkenrulle. Blend eller purér suppen gennem en sigte, til den er helt glat, og smag til med salt, peber og tabasco. Server suppen med croutoner og hakket persille.
Se flere opskrifter her

Kommentarer