Sommersteg

 

 Med den rette krydring er flæskesteg bestemt ikke kun vintermad
Foto: Carina Krüger
½ bundt eller potte citrontimian
2 kviste rosmarin
2 fed hvidløg
1 tsk. salt
4 peberkorn
1 tsk. fennikelfrø
1 usprøjtet lime
1,5 kg svinekam
Groft salt

Kom timian, rosmarin, hvidløg, salt, peberkorn, fennikel og skallen af limen i en foodprocesser eller minihakker og hak det fint. Rids sværen i et fint krydsmønster og gnid stegen med krydderurteblandingen. Drys ekstra salt på sværen og stil stegen på en rist i et ildfast fad (fadet skal dels opsamle stegesafterne og dels afskærme for den direkte varme). Grill stegen, til den har en centrumtemperatur på 65°, og sværen er sprød, ca. 90 min.

Tip: Hvis du ridser sværene i et krydsmønster, bliver de nemmere jævnt sprøde.

Se flere opskrifter her

Kommentarer