Snyde surdejsstykker

Med den nye tørrede surdej kan man få den gode surdejssmag uden besvær
Foto: Carina Krüger
(12 stk.)
1 brev tørret surdej
10 g gær
3 dl vand
1½ tsk. groft salt
150 g havregryn
1 porter (33 cl)
150 g fuldkornshvedemel
400 g hvedemel

Rør surdej og gær ud i vandet, tilsæt salt og havregryn. Bland mel og porter i og rør dejen godt igennem – den skal være klistret. Dæk dejen til og stil den til hævning i køleskab 6-8 timer eller natten over. Vend dejen ud på et meldrysset bord og form den som et aflangt brød. Skær dejen ud i skiver, form dem som trekanter, sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 10 min. Bag brødene ved 250° i 18 min.

Se flere opskrifter her

Kommentarer