Lemoncurd cupcake

Luksusudgaven af en citronkage i portionsstørrelse
Foto: Carina Krüger
125 g smør
½ dl mælk
125 g mel
125 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
2 æg
50 g lemoncurd (køb den færdiglavet eller
se opskriften her)

Topping
100 g mørk chokolade
2½ dl piskefløde
Revet skal af ½, usprøjtet citron

Smelt smørret, tilsæt mælken og lad det køle lidt. Pisk æggene og derefter de tørre ingredienser i, pisk dejen glat. Kom halvdelen af dejen i muffinsforme, så formene er 1/3 fyldt, og kom 2 tsk. lemoncurd i hver. Kom resten af dejen i formene, bag kagerne ved 200° i 20 min. og lad dem afkøle. Hak chokoladen groft og kom den op i en skål. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den varme fløde hen over chokoladen. Rør chokoladen ud i fløden, mens den smelter, til massen er glat. Tilsæt revet citronskal og dæk til med film, så den ligger direkte på chokoladeblandingens overflade for at undgå kondens. Stil chokoladeblandingen koldt i mindst et par timer. Pisk chokoladeblandingen cremet og fast, kom den i en sprøjtepose og dekorér kagerne. Pynt evt. med kandiseret citronskal.

Se mere her

Kommentarer