Velkommen til

Mit billede
Kastrup, KBH, Denmark
Jeg er først og fremmest madentusiast, med en forkærlighed for at eksperimentere i køkkenet, herudover er jeg madskribent, foodstylist og kagenørd.

fredag den 13. juli 2012

Islagkage med chokolade, pistacie og jordbærsorbet

Foto: Carina Krüger
Helt rigtig til en sommerfødselsdag eller fest.       
  
Chokolade
2 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk. sukker
50 g mørk chokolade
½ dl mælk
2 dl piskefløde
1½ pasteuriseret æggehvide

Pistacie
2 pasteuriserede æggeblommer
100 g pistaciemasse
2 dl piskefløde
1½ pasteuriseret æggehvide
2 spsk. sukker

Jordbærsorbet
1 dl vand
80 g sukker
250 g jordbær
½ lime
3 pasteuriserede æggehvider
2 spsk. flormelis
50 g mørk chokolade
50 g hvid chokolade

Chokoladeisen: Pisk æggeblommer og halvdelen af sukkeret luftigt. Smelt chokoladen i mælken. Pisk fløden til en let skum og pisk æggehviden stiv med resten af sukkeret. Rør chokoladen i æggesnapsen og vend flødeskummet og den stive æggehvide i. Kom cremen i bunden af en 22 cm springform foret med film og stil den i fryseren i mindst 4 timer.

Pistacie: Pisk æggeblommer og halvdelen af pistaciemassen luftigt og kom resten af pistaciemassen i i små klumper. Pisk fløden til en let skum og pisk æggehviden stiv med resten af sukkeret. Vend flødeskum og æggehvide i æggesnapsen. Kom cremen i en 22 cm randform og stil den i fryseren i mindst 4 timer.

Jordbærsorbet: Kog vandet op med sukkeret. Skyl bærrene og kom dem i sukkerlagen sammen med saft og skal fra limen. Giv blandingen et opkog, blend den og lad den afkøle. Pisk æggehvider stive, tilsæt flormelis og pisk dem seje. Vend bærblandingen i æggehviderne og frys sorbeten i 2 timer. Rør sorbeten igennem og frys i yderligere 3 timer.

Løsn springformen, vend pistacieisen ud af randformen, stil den oven på chokoladeisen og spænd springformen igen. Lav kugler af jordbærsorbeten og læg dem i midten. Dæk til med film og stil den i fryseren. Smelt chokoladerne hver for sig, dekorér isen og server.

Se flere opskrifter her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...