Gazpacho

Foto: Carina Krüger
Suppen her er et sikkert hit på en varm sommeraften               

150 g hvidt brød uden skorpe
800 g tomater
1 rød peberfrugt
1 agurk
2 fed hvidløg
2½ dl koldt vand
1 salatløg
½ dl hakket, frisk basilikum
3 spsk. olivenolie
2 lime
2 tsk. salt
½ tsk. peber

Læg brødet i en skål, dæk det med vand. Tag kernerne ud af tomaterne. Skær halvdelen af tomaterne, peberfrugten og en halv agurk i mindre stykker. Blend dem sammen med brød og hvidløg. Bland puréen med vand og stil den koldt. Skær resten af tomaterne, agurken og løget i tern og bland dem med basilikum i en skål. Pisk olie, saften fra limefrugterne, salt og peber sammen og hæld det over grønsagsternene. Vend grønsagsternene i den iskolde suppe og server med groft brød.

Tip: Når du skal udkerne tomater, er det nemmest at halvere dem og presse kernerne ud med tommelfingrene, naturligvis hen over en skål eller køkkenvasken.

Se flere opskrifter her

Kommentarer