Velkommen til

Mit billede
Kastrup, KBH, Denmark
Jeg er først og fremmest madentusiast, med en forkærlighed for at eksperimentere i køkkenet, herudover er jeg madskribent, foodstylist og kagenørd.

fredag den 22. juni 2012

Studenterbrød

Skær studenterbrødene ud i små hapser svarende til en mundfuld, så passer de fint på en studenterbuffet
Foto: Carina Krüger
       
75 g hvedemel
25 g flormelis
35 g smør
2 spsk. hindbærmarmelade
600 g kagerester (wienerbrød, sandkage eller lign.)
40 g smuttede, hakkede mandler
3 spsk. kakao
1½ dl æblemos
2 tsk. vaniljeessens

Glasur
1 bg. pasteuriseret æggehvider
1 tsk. citronsaft
160 g flormelis
Sukkerkrymmel
Smuldr smørret i mel, tilsæt flormelis og saml dejen med en skefuld vand. Rul dejen ud, så den passer i bunden af en franskbrødsform (10 x 24) og prik den med en gaffel. Bag bunden midterst i ovnen ved 200° i 15 min., til den er gylden og sprød. Lad bunden afkøle helt og smør hindbærmarmelade på den. Smuldr kageresterne og rør dem med mandler, kakao, æblemos og vaniljeessens til en bastant masse. Fordel massen over bunden og tryk den godt sammen. Pisk æggehvider og citronsaft med en håndmikser og pisk flormelissen i. Fordel glasuren over studenterbrødet og drys med krymmel. Skær studenterbrødet ud i mindre firkanter med en skarp kniv og server.
Se flere opskrifter her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...