Sommertærte med tomat og bacon

Herlig sommermad
Foto: Carina Krüger

200 g mel
100 g smør
2 spsk. revet parmesan
1 tsk. hakket timian
3 spsk. koldt vand
150 g bacon i skiver
16 cherrytomater
250 g cremefraiche 18%
2 æg
100 g frisk gedeost (el. cremet feta)
½ tsk. peber
1 tsk. hakket timian

Hak smørret ud i melet, tilsæt parmesan og timian og saml dejen med vandet. Rul dejen ud og beklæd 4 portionstærteforme eller et 23 cm tærtefad med dejen. Prik bundene med en gaffel og forbag dem ved 200° i 10 min. Halvér 2 skiver bacon, steg stykkerne sprøde og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Skær resten af baconskiverne i små tern og sprødrist dem. Halvér tomaterne og kom dem i tærtebundene sammen med baconternene. Pisk cremefraiche, æg, 2/3 af gedeosten, peber og timian sammen, fordel blandingen i tærterne og bag dem ved 200° i 25 min. Kom resten af gedeosten over tærterne sammen med et stykke bacon og server med en god, grøn salat. 


Se flere opskrifter her

Kommentarer