Kold suppe med lune ostestænger

Dejlig suppe til lune sommeraftener
Foto; Carina Krüger


450 g gulerødder
2 forårsløg
1 citrongræs
1 kvist timian
7½ dl vand
3 dl tomatjuice
½ spsk. hakket mynte
Salt og peber
1 pl. butterdej
25 g revet cheddar
1 spsk. nigellafrø (jomfru i det grønne)

Skræl gulerødderne og skær dem og forårsløgene i mindre stykker. Kog dem sammen med citrongræs, timian og vand under låg i 10 min. Fjern citrongræsset, tilsæt tomatjuicen og blend til en glat suppe. Smag til med mynte, salt og peber. Stil suppen på køl, til den er helt kold. Del butterdejen i to og fordel osten i et tyndt lag mellem de to butterdejsstykker. Rul dejen ud til en firkant på 20 x 20 cm og drys med nigellafrø. Skær dejen ud i strimler på 1 cm, sno dem og læg dem på en plade med bagepapir. Bag ostestængerne midt i ovnen ved 200° i 12 min.
Se flere opskrifter her

Kommentarer