Velkommen til

Mit billede
Kastrup, KBH, Denmark
Jeg er først og fremmest madentusiast, med en forkærlighed for at eksperimentere i køkkenet, herudover er jeg madskribent, foodstylist og kagenørd.

søndag den 10. juni 2012

Kiksekage med lime og tranebær

En skøn kage, hvor limeskallen tager toppen af den lidt voldsomme chokolade
Foto: Carina Krüger
50 g soltørrede tranebær
1 usprøjtet lime
150 g smør
300 g hakket, mørk chokolade
75 g flormelis
2 pasteuriserede æggeblommer
16 firkantede vaniljekiks
25 g hvid chokolade

Hak tranebærrene og riv limeskallen fint. Smelt smørret i en gryde, tag den af varmen og tilsæt chokoladen, rør til den er helt smeltet. Rør flormelis, tranebær, limeskal og æggeblommer i den lune chokoladeblanding. Beklæd en aflang brødform, ca. 1 l, med plastfilm. Hæld et tyndt lag af chokoladeblandingen i bunden og et lag kiks hen over – forsæt til der er ialt 4 lag kiks. Slut af med et lag chokolade. Stil kiksekagen tildækket i køleskabet til næste dag. Vend den kolde kiksekage ud på et fad og dekorer med smeltet, hvid chokolade.

Se flere opskrifter her

2 kommentarer:

  1. Lækker upgrade af den gammeldaws kiksekage, nu blir manden glad! Nu skal han da have kiksekage, bare i en ny udgave. Tak fordi du deler. Ha en dejlig dag.

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...