Rabarbermælk

Et smagfuldt alternativ til sommerens koldskål. Lav evt. rabarbersaften i større mængder, hæld den på flasker og bland den op lidt ad gangen
Foto: Jette Vesterager
500 g rabarber
1 usprøjtet lime
2 dl vand
4 kardemomme kapsler
½ vaniljestang
125 g rørsukker
2 tsk. nonoxal
½ l kærnemælk
1 dl tykmælk
Friske mynteblade

Skyl rabarber og lime og skær dem i mindre stykker. Kog vandet op med rabarber, lime, kardemomme og den flækkede vaniljestang og lad det koge i 10 min. Si saften, kog den op med sukker og tilsæt nonoxal. Lad saften afkøle helt og blend den med kærnemælk og tykmælk. Servér rabarbermælken med hakkede mynteblade og evt. kammerjunker.

Se flere opskrifter her

Kommentarer

  1. Uhmmmm, det lyder lækkert, den vil jeg prøve en varm sommerdag!

    SvarSlet

Send en kommentar