Crème brûlée med marinerede jordbær

Skøn og festlig dessert
Foto: Jette Vesterager

2½ dl piskefløde
1 dl mælk
½ vaniljestang
4 pasteuriserede æggeblommer
65 g sukker
1 dl vand
175 g sukker
1 dl brun rom
200 g jordbær
1 spsk. sukker

Varm fløde og mælk op til kogepunktet og flæk vaniljestangen. Tilsæt vaniljestangen og lad det koge i 5 min. under omrøring. Pisk æggeblommerne med sukkeret og hæld den kogende flødeblanding i, mens der piskes godt. Hæld cremen i 4 ovnfaste portionsskåle og stil dem i en bradepande med 1½ cm varmt vand. Stil bradepanden i ovnen ved 175° i 45 min., til cremen har sat sig, og lad den køle helt af i køleskabet. Kog vand og rørsukker sammen til en sukkerlage, tag den af varmen og tilsæt rommen. Skær jordbærrene i skiver, hæld lagen over og lad det trække i et par timer. Drys portionsskålene med sukker og brænd det med en gasbrænder eller under grillen, til sukkeret karamelliserer. Server crème brûléen sammen med de kolde, marinerede jordbær.
Se flere opskrifter her

Kommentarer