Hjemmelavet kammerjunkere

Koldskål er bare en nem og god sommerdessert og den bliver helt perfekt med hjemmelavet kammerjunker               
Foto: Jette Vesterager
40 g smør
50 g sukker
1 æg
160 g mel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. kardemomme
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. sukker
1 stang vanilje
2 dl ymer
8 dl kærnemælk
Citronsaft

Rør smør og sukker sammen og pisk ægget i. Tilsæt mel, bagepulver og kardemomme og ælt dejen sammen. Rul dejen til 2 cm store boller og bag dem 220° i 10 min. Halver de bagte boller, rist dem ved 190° i 8-10 min. og lad dem afkøle på en rist. Pisk æggeblommerne skummende med sukkeret. Halver vaniljestangen, skrab kornene ud og pisk dem i æggesnapsen. Tilsæt ymer og kærnemælk, pisk koldskålen sammen og smag til med citronsaft. Server koldskålen sammen med kammerjunkere og eventuelt jordbær.

Se flere opskrifter her

Kommentarer