Høje snegle


Foto; Carina Krüger
25 g gær
2 dl mælk
1 spsk. sukker
¼ tsk. salt
400 g mel
150 g koldt smør
100 g brun farin
100 g marcipan
100 g blødt smør
100 g flormelis
1 spsk. kakao
1 spsk. vand

Rør gæren ud i mælken og tilsæt salt og sukker. Rør melet i lidt ad gangen og ælt hurtigt dejen sammen. Rul dejen ud på meldrysset bord i 1 cm tykkelse. Skær smørret i tynde skiver og fordel skiverne over 2/3 af dejen. Fold dejstykket uden smør over det smørbelagte og fold derefter den sidste del af dejen over. Rul dejen til dobbelt længde og læg den 2 gange sammen. Rul den ud igen, fold den 2 gange og rul den ud i en firkant på 24 x 30 cm. Rør farin, marcipan og smør sammen til remonce og fordel den over dejen. Rul dejen sammen til en roulade og skær den i 2 cm tykke skiver. Kom skiverne i bageringe eller forme og lad dem hæve i formen i 20 min. Bag sneglene ved 210° i 20 min. og lad dem køle lidt. Rør flormelis, kakao og vand sammen til en glat glasur og dekorér sneglene.
Se flere opskrifter her

Kommentarer