Chokolademuffins med jordbær

Flotte muffins der smager fantastisk               
Foto: Jette Vesterager
(18 stk.)

400 g jordbær
½ dl vand
1 vaniljestang
100 g rørsukker
300 g god, mørk chokolade
5 æg
100 g sukker
75 g mandelmel
2½ dl piskefløde
100 g hvid chokolade
Sukkerpynt

Skyl jordbærrene, halver dem og læg dem i et ovnfast fad sammen med vandet. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland med rørsukker. Drys sukkerblandingen over jordbærrene og bag dem ved 175° i 20 min. og lad dem køle af. Smelt chokoladen og rør 4 spsk. saft fra jordbærrene i. Pisk æggene luftige med sukkeret og vend chokoladeblandingen og mandelmelet i. Hæld halvdelen af dejen i 18 muffinsforme og fordel jordbærrene over. Kom resten af dejen over og bag kagerne ved 175° i 25 min. og lad dem køle af. Giv fløden et opkog, smelt den hvide chokolade deri og lad blandingen afkøle. Pisk den afkølede fløde op og dekorer muffinsene med cremen og sukkerpynt.


Se flere opskrifter her

Kommentarer