Chokolademarquise med rabarber

Her er noget af en chokoladedrøm - en smagsprøve på det store tillæg med sommerdesserter
Foto: Jette Vesterager

400 g rabarber
1 dl vand
1 vaniljestang
200 g rørsukker
150 g sukker
350 g god, mørk chokolade
225 g smør
5 æg
75 g mandelmel
Spåner af hvid chokolade
Cremefraiche

Skær rabarberne i 2 cm store stykker og læg dem i et ovnfast fad sammen med vandet. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland med rørsukker. Drys sukkerblandingen over rabarberne og bag dem ved 175° i 20 min. og lad dem køle af. Tag 4 spsk. saft fra rabarberne og varm den sammen med halvdelen af sukkeret, til det er opløst. Tag saften af varmen og smelt chokoladen heri under omrøring. Tilsæt smørret lidt ad gangen og rør, til det hele er godt blandet. Pisk æggene luftige med resten af sukkeret og vend chokoladeblandingen og mandelmelet i (kan du ikke få mandelmel, kan du selv blende smuttede mandler meget fint). Hæld halvdelen af dejen i en smurt 24 cm springform. Læg rabarberne over dejen og dæk dem til med resten af dejen. Bag kagen ved 175° i 45 min. Og lad den køle af. Pynt kagen med chokoladespåner og server med cremefraiche.


Se flere opskrifter her

Kommentarer