1½ kg oksehaler
2 spsk. smør
1 løg
1 persillerod
2 porrer
2½ l vand
1 bundt bredbladet persille
1 spsk. paprika
1 tsk. peber
1 spsk. salt
3 gulerødder i tern
3 spsk. mel
2 spsk. tomatpuré
½ dl sherry
100 g ærter
4 kogte æg
Brun halerne i smørret og tag dem op. Pil løgene og hak dem. Skræl persillerod og porre, skær dem i mindre stykker og brun dem sammen med løgene i smør. Kom halerne ned til grønsagerne, hæld vand ved og lad det koge op. Skum urenhederne af suppen, tilsæt halvdelen af persillen og krydderierne og lad suppen småsimre i 3 timer, til kødet er mørt. Tag kødet op og sigt suppen. Kog suppen med gulerodstern i 5 min. Rør melet ud i lidt vand og jævn suppen. Kom halerne tilbage i suppen og smag til med tomatpuré og sherry. Tilsæt ærterne og server med halve kogte æg og lidt groft brød.
Se flere opskrifter her
Se flere opskrifter her
Kommentarer
Send en kommentar