Klassisk lagkage

Foto: wichmann+bendtsen photography
4 æg
160 g sukker
60 g hvedemel
60 g kartoffelmel
2 tsk. bagepulver
50 g finthakkede mandler
2 æg
2 spsk. sukker
1 vaniljestang
1 spsk. majsstivelse
2½ dl mælk
2 dl jordbærmarmelade
2 kiwifrugter i skiver
1 ds. mandariner
2½ dl piskefløde

Pisk æg og sukker luftigt og vend sigtet mel, kartoffelmel og bagepulver i dejen sammen med mandlerne. Hæld dejen i en smurt 24 cm springform og bag kagen nederst i ovnen ved 175° i 40 min. Lad kagen køle helt af og del den i tre bunde. Pisk æg, sukker, majsstivelse og kornene fra vaniljestangen sammen i en gryde og rør mælken i. Varm cremen igennem under omrøring til den tykner og stil den til afkøling. Læg lagkagen sammen med marmelade, creme og frugt mellem bundene og pisk fløden til skum. Pynt lagkagen med flødeskum og frugt og server.

Se flere opskrifter
her

Kommentarer

  1. Hejsa, jeg giver dig en blog award :-) Læs mere her http://kageblomsten.blogspot.com/

    SvarSlet

Send en kommentar