Arabiske rispakker

100 g ris
50 g spsk. mandler
30 g lyse rosiner
30 g tørrede tranebær
150 g hakket oksekød
1 løg i tern
3 tsk. 7-krydderier (se opskriften her)

2 tsk. salt
2 spsk. olie
1 pk. filodej
2 spsk. smeltede smør

Skyl risene og kog dem i 2 dl vand i 10 min. Hak mandlerne groft og rist dem i lidt olie på en varm pande i et par min. Tilsæt tranebær og rosiner, lad dem blive varmet godt igennem og stil dem til side. Brun oksekødet i resten af olien sammen med løg og 7-krydderier. Smag til med salt og bland med ris, mandler, rosiner og tranebær. Skær filodejen ud i stykker på 10 x 20 cm og kom en skefuld fyld på. Pensl med smør og fold dejen som en trekant om fyldet, så enderne lukkes. Læg pakkerne på en bageplade, pensl med smør og bag pakkerne ved 215° i 15 min.

Se flere opskrifter
her

Kommentarer