Farmors kage

Da min farmor sidste år fyldte 90, fik jeg lov at lave hendes fødselsdagskage. Kagen skulle være fin og enkel i sit udtryk, så jeg valgte en let laksefarvet bundfarve og en ren hvid til bånd, roser og tekst.

Kagen  bestod af

Nøddebunde:
4 æg
160 g sukker
60 g hvedemel
60 g kartoffelmel
2 tsk. bagepulver
100 g finthakkede hasselnødder
Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland mel, kartoffelmel, bagepulver og nødder og rør det i æggesnapsen. Smør en 2 1/2 l form, drys med rasp og læg bagepapir i bunden. Hæld dejen i formen, bag bunden ved 175° i 40 min. og lad den afkøle.


Lagt sammen med

Moccacreme:
200 g smør
100 g lys chokolade
4 tsk. frysetørret kaffe
200 g flormelis
2 pasteuriseret æggeblomme
Smelt smør, chokolade og kaffe ved svag varme og rør det glat. Lad blandingen afkøle, til den er blød, men fast, og pisk sukker og æggeblommer i. 


og

Jordbærmousse: 
300 gram jordbær
150 gram sukker
6 bl. husblas
5 dl piskefløde
Sæt husblasen i blød i koldt vand og blend bær og sukker. Pisk fløden til skum og smelt husblasen. Pisk husblasen i de blendede bær og vend flødeskummet i.

Efter et par timer på køl blev kagen smurt op med helt enkel smørcreme og overtrukket og dekoreret med sugarpaste.

Kommentarer