Brunsvigerbrød


25 g gær
2 dl lun mælk
2 spsk. smeltet smør
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
1 æg
550 g mel
100 g smør
100 g brun farin
Æg til pensling

Rør gæren ud i mælken og tilsæt smør, sukker, salt og kardemomme. Rør ægget i og tilsæt melet lidt efter lidt. Ælt dejen smidig og stil den til hævning et lunt sted i 40 min. Rør smør og farin sammen til en ensartet remonce. Rul dejen ud i 1,5 cm tykkelse og smør remoncen på dejen. Rul dejen sammen som en roulade og læg den i en smurt 1½ l brødform. Klip 6 snit i brødet, ca. 2 cm dybe, og lad det efterhæve et lunt sted i 20 min. Pensl brødet med sammenpisket æg og bag det ved 175° i 35 min.

Se flere opskrifter
her

Kommentarer