Blinis med stenbiderrogn

150 g frisk stenbiderrogn
1 tsk. salt
15 g gær
3 dl mælk
2 æg
90 g boghvedemel
90 g mel
½ tsk. salt
Smør til stegning
1 finthakket rødløg
1¼ dl cremefraiche 18%

Rens rognen, det gøres nemmest ved at komme den i en skål og rør rognen igennem med et piskeris, så de små hinder sætter sig i riset. Kom rognen i en sigte, skyl den under koldt vand og lad den dryppe godt af. Kom rognen i en skål sammen med saltet og lad den trække på køl i en time. Rør gæren ud i mælken, del æggene og rør blommerne i mælken. Bland de to slags mel med salt og rør mælkeblandingen heri. Stil dejen til hævning et lunt sted i en time og pisk hviderne stive. Vend æggehviderne i dejen og bag små blinis på en pande i 2-3 min. på hver side. Servér de små blinis med stenbiderrogn, rødløg og cremefraiche.

Se flere opskrifter
her

Kommentarer