Sprøde tomatstænger

En af de sundere snacks, der både smager godt og ser festlig ud
 
Foto: Jette M. Vesterager
 
25 g gær
2½ dl vand
2 spsk. tomatpuré
1 spsk. tørret oregano
1 tsk. salt
50 g knækkede hvedekerner
110 g rugmel
220 g hvedemel

Rør gæren ud i vandet og tilsæt tomatpuré, oregano, salt, hvedekerner og rugsigtemel. Rør dejen godt igennem og stil den tildækket i 20 min. Ælt hvedemelet i dejen og lad den hæve tildækket i 45 min. Varm ovn og bageplader op til 250° og del dejen i 8 stykker. Rul hvert stykke papirtyndt ud på et meldrysset bord og prik dejen tæt med en gaffel. Skær dejstykkerne i 1½ cm tykke strimler og læg dem på bagepapir på de varme plader. Bag stængerne i 6 min. ved 250° og lad dem afkøle på en rist. Server stængerne som snacks – evt. med en god pesto eller dip til.


Se flere opskrifter her

Kommentarer