Små citroncupcakes med chokoladeglaze

Foto: Carina Krüger
Fine, små cupcakes til de lækkersultne                

120 g mel
150 g sukker
1½ tsk. bagepulver
1 spsk. fintrevet, usprøjtet citronskal
40 g blødt smør
2 spsk. citronsaft
1 dl mælk
1 æg


Chokolade-glaze
250 g chokolade
2 dl piskefløde
50 g smør
2 spsk. sirup
Kandiseret citronskal el. gul sukker-krymmel til pynt

Rør mel, sukker, bagepulver, citronskal, smør og citronsaft sammen med en håndmikser. Tilsæt først mælken og derefter ægget, mens der røres, til dejen er glat. Kom dejen i 30, små forme, bag dem ved 190° i 15 min. og lad dem afkøle.
Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Kom fløde, smør og sirup i en gryde og varm op til lige under kogepunktet under omrøring. Pisk flødeblandingen i chokoladen under konstant omrøring, til glasuren er glat. Kom glazen i en sprøjte-pose, fordel den over kagerne og pynt med sukkerkrymmel.


Se flere opskrifter her

Kommentarer