Nougatis med orange



Foto: Jette M. Vesterager
200 g sukker
3 spsk. appelsinsaft
Revet skal af 1 usprøjtet appelsin
80 g hasselnøddekerner
3 pasteuriserede æggehvider
200 g flormelis
4 pasteuriserede æggeblommer
Kornene af 1 vaniljestang
5 dl piskefløde

Kom sukker og appelsinsaft i en gryde og varm det langsomt op over svag varme, til sukkeret er smeltet. Bag hasselnødderne i ovnen ved 200° i 15 min. og gnid den brune skal af i et rent viskestykke. Skru op for varmen og kog i 5 min., til karamellen begynder at boble og bliver gylden. Bland nøddekerner og appelsinskal i, hæld nougaten i et ovnfast fad foret med bagepapir og lad den afkøle. Pisk æggehviderne stive, tilsæt halvdelen af flormelissen og pisk i ca. 1 min., til hviderne er seje. Pisk æggeblommer, resten af flormelissen og vanilje til en luftig æggesnaps. Pisk fløden til skum og vend den i æggesnapsen. Vend forsigtigt æggehviderne i blandingen sammen med hakket nougat og kom den i en frysefast beholder. Frys isen i mindst 3 timer og server den pyntet med lidt citronmelisse.

Se også opskriften på
Chokolade-cremebrulee

Kommentarer