Kartoffelkager

Foto: Carina Krüger

65 g smør
2 dl vand
1 tsk. sukker
65 g mel
2 æg

Creme
4 æggeblommer
2 spsk. sukker
1 vaniljestang
1 spsk. maizena
3 dl sødmælk
2 dl piskefløde
200 g marcipan
1 spsk. kakao
Smelt smør, vand og sukker i en gryde og pisk melet i. Lad dejen koge sammen, mens der røres, til den slipper gryden. Tag dejen af varmen og lad den køle lidt. Rør æggene i et ad gangen og rør, til dejen bliver glat og skinnende. Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i aflange stænger på 8 x 4 cm på en plade med bagepapir. Bag kagerne ved 220° i 15 min., dæmp varmen til 200° og bag i yderligere 10 min. Pisk æggeblommerne lyse med sukker, kornene fra vaniljestangen og maizena og tilsæt mælken. Varm langsomt blandingen op under omrøring og lad cremen koge igennem, mens der piskes. Stil cremen til afkøling, pisk fløden til skum og vend den i den kolde creme. Kom cremen i en sprøjtepose, skær en revne i toppen af kagerne og fyld dem med cremen. Rul marcipanen ud i 2 mm tykkelse og udstik 8 cm cirkler. Kom cirklerne over cremen og drys med kakao. 

Se flere opskrifter her

Kommentarer