Hindbærskum

¾ dl vand
125 g frosne hindbær
4 spsk. gelatinepulver
2 tsk. vaniljeessens
2 dl vand
600 gram sukker
2½ dl flydende glukose
¼ tsk. salt
1 spsk. vindruekerneolie
½ dl flormelis
½ dl kartoffelmel

Kog vand og hindbær op, purér blandingen gennem en sigte og lad det afkøle lidt. Bland gelatine, vaniljeessens og hindbærpuré i en røreskål og stil det til side. Kog vand, sukker, glukose og salt op, lad det koge, til sukkermassen er 115°. Beklæd imens en 20 x 30 cm bradepande med film og pensl med olie. Hæld sukkermassen i en tynd stråle i gelatineblandingen, mens der piskes, og pisk i yderligere 5 min., til massen er tyk og luftig. Hæld hindbærskummet i bradepanden og stil den på køl i mindst 4 timer. Bland flormelis og kartoffelmel i en skål og vend skummet ud på et skærebræt. Pensl en skarp kniv med lidt olie, skær skummet ud i firkanter og vend dem i kartoffelmelsblandingen.
Se flere opskrifter her

Kommentarer

  1. Kan man bruge sødemiddel i stedet for sukker? :-)

    SvarSlet
  2. Jeg har ikke den store erfaring med sødemiddel, så det vil jeg ikke love dig - det må vist komme an på en prøve...

    SvarSlet

Send en kommentar