Velkommen til

Mit billede
Kastrup, KBH, Denmark
Jeg er først og fremmest madentusiast, med en forkærlighed for at eksperimentere i køkkenet, herudover er jeg madskribent, foodstylist og kagenørd.

lørdag den 21. januar 2012

Fuldkornskanelsnegle

Supersprøde og lidt sundere udgave af det velkendte wienerbrød
Foto: Carina Krüger
50 g gær
2½ dl mælk
60 g sukker
1 æg
1 tsk. kardemomme
500 g fuldkornsspelt
150 g fuldkornshvedemel
150 g smør

Fyld
100 g blødt smør
100 g sukker
1 spsk. kanel
1 æg
1 spsk. perlesukker
1 spsk. hakkede hasselnødder

Rør gæren ud i mælken, tilsæt sukker, æg, kardemomme og spelt og ælt dejen sammen med melet. Rul dejen ud i en firkant i 1 cm’s tykkelse og fordel halvdelen af smørret på 2/3 af dejen i papirtynde skiver. Fold den smørløse tredjedel over og derefter den sidste del, så dejen får tre lag med smør imellem. Rul dejen fladt og gentag processen med resten af smørret. Rør smør, sukker og kanel til en blød remonce og rul dejen ud til en firkant på 30 x 40 cm. Smør remoncen ud på dejen og rul dejen sammen. Skær rouladen i 2 cm tykke skiver og læg dem på en plade beklædt med bagepapir. Lad sneglene efterhæve under et rent klæde i 20 min. Pensl med æg og drys med perlesukker og nødder. Bag sneglene ved 200° i 20 min. og server dem gerne lune.


Se flere opskrifter her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...