Velkommen til

Mit billede
Kastrup, KBH, Denmark
Jeg er først og fremmest madentusiast, med en forkærlighed for at eksperimentere i køkkenet, herudover er jeg madskribent, foodstylist og kagenørd.

fredag den 13. januar 2012

Chokoladedrøm

En både smuk og smagfuld kage, der ikke er svær at lave

Foto: Jette M. Vesterager

125 g mandler
125 g chokolade
125 g smør
125 g flormelis
1 spsk. vaniljesukker
1 spsk. revet, usprøjtet citronskal
60 g hvedemel
4 æg

Ostecreme
4 bl. husblas
200 g flødeost
2 pasteuriserede æggeblommer
1½ pasteuriserede æggehvider
2 dl cremefraiche
2 tsk. fintrevet, usprøjtet citronskal
50 g flormelis
300 g hindbær

Smørcreme
150 g smør
150 g flormelis
Saften af ½ citron
500 g marcipan
Rød frugtfarve
Flormelis

Smut mandlerne og hak dem fint. Smelt chokoladen over vandbad. Rør smørret med vaniljesukker, citronskal og flormelis. Tilsæt chokoladen sammen med mandler og æggeblommer og vend melet i blandingen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Hæld dejen i en smurt 22 cm springform og bag den midterst i ovnen ved 170° i 35 min. og afkøl kagen. Udblød og smelt husblassen og lad den afkøle let. Rør flødeosten med æggeblommer, cremefraiche og citronskal. Rør den let afkølede husblas i osteblandingen og vend bærrene i. Pisk hviderne stive med flormelis og vend dem i osteblandingen. Flæk kagen i tre bunde, læg dem sammen med ostecremen i springformen og stil kagen koldt i mindst 3 timer.
Pisk smørret med flormelis og citronsaft til en glat creme. Vend kagen ud på et fad, smør kagens sider og top med smørcremen, så de er helt glatte, og stil kagen koldt. Rul marcipanen ud på et bord drysset med flormelis og kom den over kagen. Skær kanterne til, så marcipanen passer til kagen. Farv resten af marcipanen med lidt rød frugtfarve, rul den ud og udstik små blomster med en udstikker. Sæt blomsterne rundt i kanten af kagen og server.
Se flere opskrifter her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...