Blåbærtærter med marcipan

Marcipan i overskud - Lav de fineste små tærter
Foto: Jette M. Vesterager


125 g hvedemel
60 g smør
40 g sukker
1 æggeblomme
125 g marcipan
125 g smør
125 g sukker
25 g hvedemel
2 æg
50 g mørk chokolade
250 g blåbær
¾ dl blåbærsaft
2 bl. husblas
1 spsk. mandelsplitter

Bland hvedemel, sukker og smør til en smuldredej og saml den med æggeblommen. Lad dejen hvile koldt i ca. 1 time.
Rul dejen ud og beklæd 6 små, smurte tærteforme med dejen. Rør marcipan, smør, sukker og hvedemel sammen. Tilsæt æggene et ad gangen under piskning.
Hæld marcipanmassen i tærteformene og bag dem ved 175º i 25 min.
Hak chokoladen, kom den over de varme tærter og lad dem afkøle. Skyl blåbærrene og tør dem godt. Udblød husblassen, smelt den og rør den ud i blåbærsaften.
Kom blåbærrene i saften, når den begynder at tykne, og fordel dem over tærterne.
Drys med mandelsplitter og server.
Se flere opskrifter her

Kommentarer