Små langtidshævede brød


Foto; Carina Krüger
100 g kartoffel
2 dl kartoffelvand
2½ dl yoghurt
15 g gær
2 tsk. salt
200 g fuldkorn speltmel + ekstra til hævekurven
350 g hvid hvedemel

Kog kartoflen mør i ca. 2½ dl vand og mos den med 2 dl af kogevandet. Rør kartoffelvand og yoghurt sammen og rør gæren ud deri. Tilsæt salt og fuldkornsmel og ælt dejen sammen med hvedemelet. Dæk dejen til og stil den på køl i 10-12 timer. Slå dejen sammen, del den i to og form dem til runde brød. Læg brødene i to mel-dryssede 17 cm hævekurve med samlingen opad og lad dem hæve til dobbelt størrelse ca. 1½ time.
Vend brødene ud på en plade med bagepapir og bag dem ved 225° i 10 min. Dæmp varmen til 180° og lad dem bage videre i yderligere 25 min.

Se ogsåopskriften på
gode juleboller

Kommentarer

Send en kommentar