Italienske mandeltærter

200 g mandelmakroner
80 g blødt smør
1½ dl sødmælk
1 spsk. frysetørret kaffe
120 g marshmallows
2 spsk. amaretto (abrikoslikør)
2 dl piskefløde
40 g hvid chokolade
50 g mandelsplitter

Knus makronerne og bland dem med smør. Pres blandingen sammen som bund i 6, små tærteforme, bag dem ved 170° i 5 min. og lad dem afkøle. Kom mælk, kaffe og marshmallows i en gryde og varm langsomt op under omrøring, til skumfiduserne er smeltet. Rør amaretto i og lad blandingen afkøle helt.
Kom fløden i den afkølede marshmellows-blanding og pisk, til cremen så småt begynder at tykne. Kom cremen i tærtebunden og stil den koldt i mindst to timer, til tærten har sat sig. Smelt chokoladen og rist mandelsplitterne på en tør pande. Dekorer tærten med den smeltede chokolade og mandelsplitterne og server.

Se også opskriften på ingefærkager

Kommentarer