Hvid jul


100 g mandler
225 g blødt smør
400 g sukker
4 æg
350 g mel
3 tsk. bagepulver
2½ dl mælk
200 g blødt smør
120 g flormelis
2 pasteuriserede æggeblommer
Skal af 1 usprøjtet appelsin
3 spsk. appelsinsaft
2 pasteuriserede æggehvider
120 g sukker
1 dl glukosesirup
1 tsk. vaniljeekstrakt
75 g kokosmel
Blend mandlerne til fint mel og rør smør og sukker sammen. Pisk æggene i et ad gangen og bland mandler, mel og bagepulver. Rør melblandingen i skiftevis med mælken og hæld dejen i en smurt 24 cm springform. Bag kagen ved 175° i 50 min. og lad den afkøle. Pisk smør og flormelis lyst og skummende. Tilsæt æggeblommerne, revet appelsinskal og appelsinsaft og rør appelsinsmørcremen godt sammen. Flæk den afkølede kage i tre bunde og læg dem sammen med smørcremen. Pisk æggehviderne let stive og kog sukker op med siruppen. Lad sukkerblandingen koge i 1 min. og tag den af varmen. Hæld sukkerblandingen ned til hviderne i en tynd stråle mens der piskes med en håndmikser. Tilsæt vaniljeekstrakten og pisk i 7 min. Smør sukkerglasuren over kagens top og sider og drys med kokosmelet. 

Se også opskriften på
pebermynteroulade

Kommentarer