Franske snegle

Lækkert bagværk med smag af kanel
Foto: Jette M. Vesterager

100 g smør
175 g hvedemel
50 g mandelflager
½ dl vand
½ tsk. eddike
50 g smør
3 spsk. sukker
1½ tsk. kanel
Æg til pensling
80 g sukker
50 g flormelis
2 tsk. kakao
2 tsk. vand

Hak smør og hvedemel til en grynet masse. Bland mandelflagerne i og saml dejen med vand og eddike. Stil dejen koldt i 30 min. Rør smørret med sukker og kanel. Rul dejen ud i ½ cm tykkelse og smør fyldet ud på. Rul dejen sammen til en roulade og skær den i 8 skiver. Rul sneglene flade med en kagerulle, pensl med æg og drys sukkeret over. Bag sneglene øverst i ovnen ved 225° (varmluft) i 12 min. og lad dem afkøle på en rist. Rør flormelis, kakao og vand sammen og smør glasuren på de afkølede snegle.

Se også opskriften på Bagt kirsebærris

Kommentarer