Auberginedip med sprøde hapser


Foto: Carina Krüger
1 aubergine
1 spsk. sesamfrø
1 tsk. spidskommen
1 fed hvidløg
1 frisk jalapenño (stærk chili)
1 spsk. olivenolie
½ lime
½ bdt. persille
1 tsk. salt
50 g revet ost
½ finthakket, rød peber
2 fuldkornstortilla el. fladbrød

Halver auberginen, bag den ved 180° i 45 min. og lad den afkøle. Rist sesam og spidskommen på en tør pande, til sesamfrøene begynder at tage farve, lad dem køle lidt og knus dem i en morter. Skrab auberginekødet ud af skallen og blend det med sesam/spidskommen, hvidløg, jalapeños, olivenolie, limesaft, persille og salt til en jævn dip. Bland ost og rød peber og kom blandingen mellem de to tortillaer. Bag tortillaen på begge sider på en tør pande ved jævn varme, til osten er smeltet. Skær tortillaen ud i trekanter og server dem sammen med dippen.

 Se også opskriften på
Rodfrugtchips

Kommentarer