Pæretærte med mandellåg

Foto: Jette M. Vesterager



6 pærer
½ stang vanilje
1 spsk. citronsaft
2 spsk. vand
1 færdig tærtedej
100 g mandelmel (mandlerne blendes med skal)
100 g sukker
100 g smør
1 æggeblomme
1 helt æg

Tilbehør
Creme fraiche eller flødeskum

Skræl pærerne og fjern kernehuset. Halver vaniljestangen og skrab kornene ud med bagsiden af en kniv. Kog pærerne til grød med vand, vaniljekorn og stang. Beklæd en 26 cm smurt tærteform med tærtedejen og bag den ved 200° i 12 min. Rør mandelmel, sukker og smør sammen med æggene til en jævn masse.
Kom pæregrøden i den forbagte tærtebund og fordel mandelmassen forsigtigt over grøden. Bag tærten midterst i ovnen ved 200° i 20 min., til den er gylden. Server tærten lun med cremefraiche eller flødeskum til.


Se også opskriften på marengsbund med jordbær og lime

Kommentarer