Muslingesuppe med pesto


1 kg blåmuslinger
1 spsk. smør
150 g bacon i tern
2 hakkede skalotteløg
2 dl tør hvidvin
3 dl fiskebouillon
30 g basilikumblade
1/3 dl olivenolie
15 g parmesanost (1 spsk.)
1 spsk. pinjekerner
½ fed knust hvidløg
Salt og peber
1 dl fløde

Rens muslingerne og kassér de muslinger, der ikke lukker sig under rensningen. Steg baconternene gyldne i smørret. Vend løgene i baconen og tilsæt de rensede muslinger sammen med hvidvin og bouillon.
Damp muslingerne under låg i 10 min., til de har åbnet sig (de muslinger, der ikke har åbnet sig, kasseres). Blend basilikumbladene med olie, parmesanost, pinjekerner og hvidløg til en jævn pesto og smag til med salt og peber. Rør fløde og pesto i, smag til og server med groft flutes.

se også opskriften på
blinis med fjordrejer

Kommentarer