Kiwitærte

En skøn tærte med syrlige frugter og en sød, blød creme
Foto: Jette Vesterager
          
125 g mel
2 spsk. sukker
85 g smør
1 dl cremefraiche
150 g marcipan
50 g sukker
1 æggehvide
25 g hakket, mørk chokolade
2 bl. husblas
1½ dl sød hvidvin
3 kiwier
50 g marcipan
1 dl kvark

Hak mel, sukker og smør til en grynet masse. Saml dejen med cremefraichen og rul den ud på et stykke bagepapir til en firkant på 12 x 25 cm. Rør marcipanen med sukker og æggehvide til en blød kransekagemasse. Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt den ud som kant på mørdejsbunden. Prik tærten og bag den i 15 min. ved 200°. Drys bunden med chokolade og lad den afkøle på en rist. Sæt husblassen i blød i 5 min., smelt den og rør den i hvidvinen. Hæld vinen i en rugbrødsform beklædt med husholdningsfilm og lad den stivne på køl. Riv marcipanen og bland den i kvarken. Skræl kiwierne og skær dem i skiver. Fordel kvarkcreme og kiwiskiver over mørdejsbunden og læg vingeléen over.

Se også opskriften på banankage med rom og tranebær

Kommentarer

  1. Meget smuk kage - kan tænke mig, at den smager dejlig frisk :-)

    SvarSlet
  2. tak - den er netop meget frisk og let og med kvark i cremen bliver den end ikke specielt syndig ;O)

    SvarSlet

Send en kommentar