Blomkålssuppe med ostebrød


Foto: wichmann+bendtsen photography
500 g blomkål
1 forårsløg
1 fed hvidløg
50 g soltørrede tomater
1 spsk. kogende vand
1 flutes
50 g revet ost
½ dl fløde 9%
1 tsk. salt
1 knsp. peber
75 g ærter

Skær blomkålen i grove tern og kog den under låg i ½ l vand uden salt i 15 min. Skær forårsløget i tynde skiver, blend hvidløg, tomater og kogende vand til en glat pasta og rør forårsløgene i. Skær flutet i skiver og smør tomatblandingen på. Drys med revet ost og bag brødene ved 225° i 5 min. Blend blomkålen med lidt af kogevandet og fløden til en cremet konsistens. Kom ærterne i suppen og varm igennem. Smag til med salt og peber og servér med brødene.

Se også opskriften på
Kartoffelsuppe

Kommentarer