Pære-solbærdrøm

3 pærer
2 spsk. vand
1 tsk. sukker
3 pasteuriserede æggeblommer
60 g sukker
½ stang vanilje
1½ dl piskefløde
100 g solbær
½ vaniljestang
1 spsk. sukker
1 spsk. mandelflager
Skræl pærerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre stykker. Kog pærer, vand og sukker ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Mos pærerne, lad dem køle af. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps og vend pæremosen heri. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i.
Hæld ismassen i en fryseegnet form og frys isen i 2 timer, til den er grødet i konsistensen. Blend solbærrene med vaniljekorn og smag til med sukker. Vend solbærrene i pæreisen, uden de bliver blandet helt sammen, og frys den i yderligere 2 timer. Tag isen ud 20 min. før servering, anret isen som kugler og pynt med mandelflager.

se også opskriften på
limedessert

Kommentarer