200 g grønne umodne hyldebær
60 g salt
20 g sukker
1½ dl eddike
1 laurbærblade
4 peberkorn
1½ dl vand (til det dækker)
Skyl og rib bærrene og læg dem lagvis med en blanding af sukker og salt. Hæld vandet ved, læg en tallerken over, så bærrene holdes under vandet, og lad bærrene trække et døgn på køl.
Kog eddiken op med laurbærblade og peber og skyl saltblandingen af hyldebærrene. Kom hyldebærrene i skoldede glas, hæld den varme eddikelage over og luk til. Lad hyldebærrene trække i mindst 14 dage og brug dem til salater, over smørrebrød eller som smagsgiver i dressinger.
Se også opskriften på kirsebærsirup
60 g salt
20 g sukker
1½ dl eddike
1 laurbærblade
4 peberkorn
1½ dl vand (til det dækker)
Skyl og rib bærrene og læg dem lagvis med en blanding af sukker og salt. Hæld vandet ved, læg en tallerken over, så bærrene holdes under vandet, og lad bærrene trække et døgn på køl.
Kog eddiken op med laurbærblade og peber og skyl saltblandingen af hyldebærrene. Kom hyldebærrene i skoldede glas, hæld den varme eddikelage over og luk til. Lad hyldebærrene trække i mindst 14 dage og brug dem til salater, over smørrebrød eller som smagsgiver i dressinger.
Se også opskriften på kirsebærsirup
Åh, det udløser et skønt barndomsminde - vi lavede dem hvert år :-)
SvarSletJeg var på jagt efter grønne hyldebær i år, men de var umulige at opdrive - der bliver drevet rovdrift til hyldeblomst saft alle de steder jeg kender. Æv.
Det ser rigtig spændende ud - sjov idé :-)
SvarSletjeg lavede ingen hyldeblomstsaft i år og det her var så gevinsten - der var rent faktisk bær, både til disse umodne sylterier og til en god hyldebærsaft...
SvarSlet