Foccacia a la Milano


Foto: wichmann+bendtsen photography
25 g gær
5 dl vand
1 spsk. sukker
½ spsk. salt
2 spsk. olivenolie
300 g durumhvedemel
400 g hvedemel
1 spsk. tomatpuré
1 spsk. vand
1 fed hvidløg
125 g mozzarella i lage
100 g lufttørret skinke
50 g oliven i skiver
Olie til pensling
4 kviste rosmarin
2 tsk. havsalt
Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker, salt, olivenolie og durumhvede. Rør melet i lidt ad gangen, rør dejen godt igennem og sæt den på køl natten over. Rør tomatpuréen med vand og presset hvidløg og skær mozzarellaen i skiver. Kom halvdelen af dejen i en smurt bradepande og fordel tomatpuré, skinke, mozzarella og oliven over dejen. Kom resten af dejen over og pensl med olie. Tryk rosmarinkvistene fast i dejen, drys med salt og prik dejen med en strikkepind. Bag foccaciaen ved 210° i 25 min., til brødet er gyldent og sprødt og server.

Se også opskriften på grove morgenboller

Kommentarer